Frågor? Här är allt du behöver veta!

+ Vad gör man på lägret?

På lägret så delas tiden upp mellan att träna e-sport, spela turnering och ha workshops. Vi har alltid duktiga coacher som ansvarar för innehållet på träningarna. Under workshops så diskuterar vi om normer och beteende och lär oss om vikten av psykisk och fysisk hälsa för att bli en så bra e-sportare som möjligt.

+ Vad kostar lägret?

Lägret är gratis och då ingår ALLT; resa, boende, mat och lån av dator, skärm och peripherals (mus, tangentbord, musmatta, headset).

+ Kommer vi bara spela på lägret?

Nej. Det är viktigt att förstå att fokuset är på att träna e-sport. Vi kommer också ha workshops och 1-2 timmar om dagen har vi en fysisk aktivitet. Den kan vara allt från Capture the Flag till att bada eller spela brännboll. Alla deltar efter egen förmåga.

+ Kan jag ta med eget gear?

Självklart. Ta med de grejer du själv vill ha, resten kan du låna av oss.

+ Hur funkar det med boende?

Två deltagare delar rum. Det finns tyvärr ingen möjlighet för andra boendearrangemang, såsom enkelrum. Du kommer lottas in i rum med andra deltagare. Åker du med en kompis som du gärna vill bo med så meddela oss så fixar vi det.

+ Hur funkar det med resa?

Antingen tar du dig själv till Wendelsbergs Folkhögskola i Mölnlycke eller så möter vi upp på Göteborgs Centralstation och åker buss tillsammans till lägret.

+ Hur kan lägret vara så billigt?

Lägret är finansierat av sommarlovssatsningen från Göteborgs kommun tillsammans med Sveriges Blåbandsungdom (SBU), som är en nykterhetsorganisation. Mer om SBU kan du läsa HÄR.

+ Vem får komma på lägret?

Lägret är primärt för dig som är 12–16 år och bor i Göteborgs kommun.

+ Vad är det för dator och skärm man får låna?

Datorbutiken Inet är partner i projektet och erbjuder deltagarna att låna deras kraftfulla Taurus-datorer helt gratis. Specs: Taurus Special, Win10. Intel Core i5 (Skylake), 8GB RAM, 240GB SSD, Nvidia Geforce GTX 970 Skärm, BenQ 24″ XL2411Z Headset, Corsair VOID USB Gaming Headset Carbon Tangentbord, Corsair Gaming Strafe Cherry MX Red Mus, Corsair Gaming M65 RGB FPS Musmatta, Corsair Gaming MM200 Standard

+ Vad händer när jag anmält mig?

Vi kommer skicka ett sms och boka in ett telefonsamtal med dig där vi går igenom vad som kommer hända på lägret. Efter det kommer information via e-post så håll koll på din mail! Om du är under 18 år kommer vi också att ringa din målsman.

+ Behöver jag målsmans godkännande om jag är under 18?

Ja. Vi kommer ringa både dig och din målsman, och skicka all information både till dig och din målsman.